Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w przeglądarce       ZAMKNIJ

Ubijaczki do cukierni, piekarni, pizzerii i gastronomii

 

55 rocznica Zanolli

 

Comida by Zanolli - producent - modułowe piece nadmuchowe do pizzy i do zastosowań w restauracji i gastronomii - piece gastronomiczne

Zanolli - producent - modułowe piece nadmuchowe do pizzy i do zastosowań w restauracji i gastronomii - piece gastronomiczne

 

 

 

 

 

 

SELENE - ubijarki planetarne - miksery planetarne

 

Ubijaczki planetarne SELENE ® są wysokiej jakości mikserami, szczególnie przeznaczonymi do produkcji ciast i produktów spożywczych, ale także kosmetyków i chemii.

Zaprojektowane spejalnie dla małych i średnich produkcji.

Mimo, iż działanie ubijaczek planetarnych jest dobrze znane klientom, ubijaczki firmy Selene zostały zaprojektowane w taki sposób aby zapewnić maksymalną wydajność i długotrwałe użytkowanie przy minimalnym wkładzie w ich utrzymanie.

Niektóre ubijaczki Selene pracują już od dziesiątek lat i w okresie tym były przeprowadzane tylko wymagane, rutynowe przeglądy związane z eksploatacją.

Ubijaczki planetarne SELENE zostały zaprojektowane do przetwarzania różnych surowców takich jak kakao, mąka, oleje i inne tłuszcze, siekane mięso, jaja, itp.

Ubijaczki planetarne SELENE pozwalają na szybkie przygotowanie mas, w cukierniach, piekarniach, gastronomii i wszędzie tam, gdzie potrzebne jest szybkie i dokładne mieszanie (np. przedsiębiorstwa kosmetyczne i chemiczne).


 

Ubijaczki planetarne - Ubijarki Selene

 

Ubijaczki Selene 20 - 40 - 60

 

Ubijaczka Selene 60

 

Akcesoria

 

Ubijaczki, ubijarki, miksery planetarne

 

Ubijaczka planetarna

MODEL
WYMIARY
AxBxH cm
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
KOTŁA cm
PRĘDKOŚCI
WAGA
Kg.
MOC
kW
A SELENE 10 VAR
nablatowa - stołowa
z inwerterem
38x48x57
Ø23x27 (10 l)
(*)
34
0,37
B SELENE 20
nablatowa - stołowa
55x71x98
Ø31x30 (20 l)
2
100
0,80
B SELENE 20 VAR
nablatowa - stołowa
z inwerterem
55x71x98
Ø31x30 (20 l)
(*)
100
1,1
C SELENE 20
55x71x134
Ø31x30 (20 l)
2
120
0,80
C SELENE 20 VAR
z inwerterem
55x71x134
Ø31x30 (20 l)
(*)
120
1,1
C SELENE 40
70x98x150
Ø41x39 (40 l)
3
235
1,5
C SELENE 40 VAR
z inwerterem
70x98x150
Ø41x39 (40 l)
(*)
235
2,2
C SELENE 60
72x103x159
Ø46x41 (60 l)
3
250
2,2
C SELENE 60 VAR
z inwerterem
72x103x159
Ø46x41 (60 l)
(*)
250
3
C SELENE 80 AUT
automatyczna
74,5x110x149
Ø48x49 (80 l)
3
375
3,1
C SELENE 80 AUT VAR
automatyczna z inwerterem
74,5x110x149
Ø48x49 (80 l)
(*)
375
4

(*)= variatore = elektroniczny inwerter (płynna zmiana prędkości)

 

Standardowe wyposażenie SELENE 10 i SELENE 80:
- jeden kocioł ze stali kwasoodpornej
- jedna rózga z cienkiego drutu
- jedna płaska trzepaczka
- jedna spirala do wyrabiania ciasta

 

Standardowe wyposażenie SELENE 20, SELENE 40 i SELENE 60:
- jeden kocioł ze stali kwasoodpornej
- jedna rózga z cienkiego drutu
- jedna płaska trzepaczka
- jeden hak

 

Podstawowe zalety:
- Różne prędkości (w zależności od modelu od 2 do 3 prędkości) pozwalają na efektywne wykorzystanie mocy silnika.
- Opcjonalnie elektroniczny inwerter, pozwalający na płynną zmianę szybkości.
- Wszystkie części pracujące są wykonane ze stali niklowo - chromowo - molibdenowej.
- Rózgi obracają się na łożyskach.
- Smarowanie poprzez kąpiel olejową gwarantuje perfekcyjną i cichą pracę. Bezpieczeństwo pracy jest zapewnione, zgodnie z aktualnymi standardami, poprzez system mikrowyłączników, blokujących maszynę w sytuacjach niebezpiecznych.
- Panel sterowania zawiera minutnik, którym możemy zaprogramować czas ubijania.
- Maszyna stoi na czterech antywibracyjnych nóżkach eliminujących jakiekolwiek drgania i zapewniających stabilność w czasie pracy.

 

 

FOBOS - ubijaczki do jaj, śmietany i lekkich mas

 

Ubijaczki do jaj, śmietany i lekkich mas FOBOS, są to solidne i niezawodne miksery.
Szczególnie przeznaczone do cukierni, piekarni i lodziarni, gdzie trzeba podbić i wymieszać ciasto o niskiej gęstości.

CHARAKTERYSTYKA TECHNICZNA:
- korpus maszyny oraz ruchoma osłona zabezpieczająca, wykonane są w całości ze stali nierdzewnej AISI 304.
- napęd główny z pasem i ruchomymi elementami, zamontowanymi na łożyskach kulkowych.
- bezpieczne i ciche, ubijaczki Fobos wyposażone są w dwie prędkości (biegi) oraz trójfazowy silnik elektryczny
w standardzie. Silnik jednofazowy na zamówienie - bez dodatkowych opłat.

Wyposażenie standardowe:
- kocioł ze stali nierdzewnej inox
- rózga z cienkiego drutu ze stali nierdzewnej inox
- rózga z grubego drutu ze stali nierdzewnej inox

 

 

Ubijaczka, ubijarka

 

Ubijaczki, ubijarki

Ubijaczka FOBOS do jaj, śmietany i lekkich mas.

MODEL
WYMIARY
AxBxH cm
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
KOTŁA cm
ILOŚĆ UBIJANYCH JAJ (1/2 KOTŁA)
PRĘDKOŚCI
(BIEGI)
WAGA
Kg
MOC
kW
FOBOS 12 inox
35x55x63
Ø27x22 (12 l)
125
2
38
0,26
FOBOS 20 inox
37x60x73
Ø31x27 (20 l)
175
2
40
0,26

 

 

MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA

 

Ubijaczki Selene UBIJACZKI SELENE - ZANOLLI PDF Pobierz (2,31 MB)
       
Ubijarki Fobos UBIJACZKI FOBOS - ZANOLLI PDF Pobierz (1,19 MB)
       
KATALOG ZANOLLI - CUKIERNIA I PIEKARNIA - PIZZA I GASTRONOMIA - MASZYNY	COMIDA (miesiarki, ubijaczki,	walce, wałkowaczki) KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki)
PDF Pobierz (37,7 MB)
       
Program dla cukierni i piekarni PROGRAM DLA CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI PDF Pobierz (2,20 MB)
       
       
Zanolli - Grill, snack, przekąski, kebab, tosty, mini pizza PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) PDF Pobierz (1,51 MB)

 

 

Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny