Piece Citizen do cukierni, pizzerii, restauracji i gastronomii - ZANOLLI

Zanolli - producent - modułowe piece nadmuchowe do pizzy i do zastosowań w restauracji i gastronomii - piece gastronomiczne

60 rocznica Zanolli
Piece dla cukierni, restauracji i pizzerii

Citizen

PIECE ELEKTRYCZNE I GAZOWE DO PIZZERII I GASTRONOMII

Konstrukcja pieców CITIZEN jest rezultatem wielu lat badań i testów. Zaprojektowane zgodnie z najnowszymi standardami, wykonane są ze stali nierdzewnej i dostępne w dwóch wersjach: elektrycznej i gazowej.

Powierzchnia wewnątrz komory wypiekowej jest wytwarzana ze specjalnego materiału (szamot kordierytowy) co zapewnia odpowiednie rozprowadzanie ciepła. Dzięki takim właściwościom piece CITIZEN są doskonale przystosowane do wypieku pizzy bezpośrednio na "podłodze" pieca lub na blachach wypiekowych.

pizza

piec citizen

CITIZEN ELECTRIC są dostępne w różnych rozmiarach i mogą być dostarczane w wersji dwukomorowej i modułowej (możliwość połączenia do 3 modułów).

We wszystkich piecach CITIZEN drzwi są wyposażone w atermiczne uchwyty i w szybę z  hartowanego szkła, która powala na kontrolowanie procesu pieczenia w dowolnej chwili.

Każda komora wypiekowa wyposażona jest w oświetlenie wewnętrzne oraz system odprowadzania pary. Garownik lub podstawa na kółkach należą do wyposażenia dodatkowego.

 

Opis działania pieców

 

ELEKTRYCZNY PIEC Z PODWÓJNĄ KOMORĄ- CITIZEN BICAMERA
Piec elektryczny -citizen bicamera

 

ELEKTRYCZNY PIEC MODUŁOWY - CITIZEN MODULAR
modułowy piec elektryczny - citizen

 

 

PIECE ELEKTRYCZNE BICAMERA (PODWÓJNE KOMORY - MONOBLOKI)
PIECE ELEKTRYCZNE MODULAR (POJEDYNCZE KOMORY - MODUŁY)

Każda komora wypiekowa jest całkowicie niezależna i może być sterowana niezależnie od pozostałych.

Cyfrowa regulacja i kontrola temperatury pieczenia (max. temp. w piecu  wynosi 400°C).

W każdej komorze górne i dolne elementy grzejne są kontrolowane oddzielnie, poprzez regulację poboru mocy w zakresie 0-100%.

Elementy grzejne, w osłonie ze stali nierdzewnej, są zasilane tuż przy drzwiach, tak aby kompensować straty ciepła.

 

pizza

pizza

 

 

PIEC Z PODWÓJNĄ KOMORĄ- CITIZEN EP 65 BICAMERA
piec CITIZEN EP 65 - podwójna komora

 

PIEC MODUŁOWY - CITIZEN EP 65 MODULAR
piec CITIZEN EP 65 MODULAR - modułwy

 

Każda komora jest całkowicie niezależna i może być sterowana niezależnie od pozostałych.

W każdej komorze górne i dolne elementy grzejne są kontrolowane oddzielnie, za pomocą termostatu (max  temperatura w piecu  wynosi 370°C).

Elementy grzejne, w osłonie ze stali nierdzewnej, są zasilane tuż przy drzwiach, tak aby kompensować straty ciepła.

pizza

 

 

PIEC GAZOWY- CITIZEN GAS
piec CITIZEN EP 65 - podwójna komora

 

Cyfrowa regulacja i kontrola temperatury pieczenia (max  temp.  w piecu  wynosi 400°C).

Ogrzewanie odbywa się za pomocą specjalnego palnika (opatentowanego przez Zanolli), który zapewnia poziomy ruch ciepła w komorze wypiekowej oraz umożliwia kontrolę wielkości płomienia (min/max).

Automatyczny zapłon palnika (za pomocą elektronicznej jednostki kontrolnej).

Piece CITIZEN zostały wyposażone w urządzenia zabezpieczające zgodne z obecnie obowiązującymi dyrektywami europejskimi.

pizza

 

Charakterystyka techniczna pieców

 

Okap

Piec

Komora wypiekowa z drzwiami z hartowanego szkła oraz powierzchnią wypiekową ze specjalnego materiału ogniotrwałego (szamot kordierytowy - bardzo wysoka odporność na działanie wysokiej temperatury, niski współczynnik rozszerzalności cieplnej oraz dobre właściwości izolacyjne, pozwalające na długotrwałe utrzymywanie stałej, wysokiej temperatury pieczenia).

Garownik w całości
skonstruowany
ze stali nierdzewnej.

Zarówno garownik jak i podstawa
są wyposażone w kółka z hamulcami.

 
 
Piece Cyfrowy panel kontrolny (model elektryczny) (opcja): diagnostyka z wyświetleniem informacji o błędzie; elektroniczne sterowanie mocą górnych i dolnych elementów grzejnych;   możliwość pracy w trybie oszczędzania energii (50%); ciągłe wyświetlanie temperatury.

Cyfrowy panel kontrolny (model elektryczny): diagnostyka z wyświetleniem informacji o błędzie; elektromechaniczne sterowanie mocą górnych i dolnych elementów grzejnych; ciągłe wyświetlanie   temperatury.

Panel z podwójnym termostatem (model EP 65): niezależna regulacja górnych i dolnych elementów grzejnych przy pomocy oddzielnych termostatów.

Cyfrowy panel kontrolny (model elektryczny) (opcja): diagnostyka z wyświetleniem informacji o błędzie; elektroniczne sterowanie mocą górnych i dolnych elementów grzejnych;   możliwość pracy w trybie oszczędzania energii (50%); ciągłe wyświetlanie temperatury.

 

Dane techniczne pieców

 

Elektryczne piece dwukomorowe i modułowe dla cukierni, pizzerii i garmażerii

CITIZEN ELETTRICO bicamera CITIZEN ELETTRICO modular

 

CITIZEN ELETTRICO bicamera - piec elektryczny dwukomorowy

Okap

OKAP*

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA 
kg

CIT 6+6F TP

137x125x23

25

CIT 9+9 TP

137x160x23

27

*Okap z wyciągiem grawitacyjnym (na zamówienie z wentylatorem wyciągowym)

Komora wypieku

KOMORA WYPIEKOWA

WYMIARY
A x B x H cm

ILOŚĆ
PIZZ

WAGA
kg

TEMP.
MAX

MOC
kW

ZEW.

WEW.

CIT 6+6F MC

137x96x71,5

105x70x16

6+6 (Ø30)*

248

400°C

8,8+8,8

CIT 9+9 MC

137x131x71,5

105x105x16

9+9 (Ø30)**

310

400°C

11+11

*alternatywnie 2+2 blachy 40x60    ** alternatywnie 4+4 blachy 40x60


garownik

GAROWNIK

WYMIARY
A x B x H cm

ILOŚĆ
PIZZ

WAGA
kg

MOC
kW

CIT 6+6F CL

137x96x94

20

85

1

CIT 9+9 CL

137x131x94

20

95

1,5

 

Podstawa pieca

PODSTWA

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA 
kg

CIT 6+6F BM

137x91x94

50

CIT 9+9 BM

137x126x94

55



 

CITIZEN ELETTRICO modular - piec elektryczny, modułowy z pojedynczą komorą

Okap

OKAP*

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA 
kg

CIT 6F TP

137x125x23

25

CIT 9 TP

137x160x23

27


*Okap z wyciągiem grawitacyjnym (na zamówienie z wentylatorem wyciągowym)

Komora wypieku

KOMORA WYPIEKOWA

WYMIARY
A x B x H cm

ILOŚĆ
PIZZ

WAGA
kg

TEMP.
MAX

MOC
kW

ZEW.

WEW.

CIT 6F MC

137x96x40

105x70x16

6 (O30)*

125

400°C

8,8

CIT 9 MC

137x131x40

105x105x16

9 (O30)**

150

400°C

11


*alternatywnie 2 blachy 40x60     ** alternatywnie 4 blachy 40x60


garownik

GAROWNIK

WYMIARY
A x B x H cm

ILOŚĆ
PIZZ

WAGA
kg

MOC
kW

CIT 6F CL

137x96x94

20

85

1

CIT 9 CL

137x131x94

20

95

1,5

Podstawa pieca

PODSTWA

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA
kg

1MC

2MC

3MC

1MC

2MC

3MC

CIT 6F BM

137x91x124

137x91x94

137x91x70

58

50

46

CIT 9 BM

137x126x124

137x126x94

137x126x70

62

55

50


 

Elektryczne i gazowe piece dwukomorowe i modułowe dla cukierni, pizzerii i garmażerii

CITIZEN EP 65 bicamera/modular CITIZEN GAS


CITIZEN EP 65 bicamera/modular - piec elektryczny dwukomorowy oraz modułowy z pojedynczą komorą

Okap

OKAP*

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA 
kg

CIT EP 65 TP

94x105x23

19

*Okap z wyciągiem grawitacyjnym (na zamówienie z wentylatorem wyciągowym)

Komora wypiekuKomora wypieku

KOMORA
WYPIEKOWA

WYMIARY
A x B x H cm

ILOŚĆ
PIZZ

WAGA
kg

TEMP.
MAX

MOC kW

ZEW.

WEW.

CIT EP 65 MC
bicamera
(dwukomorowy)

94x82x59

65x60x12

4+4 (O28)*

145

370°C

4,2+4,2

CIT EP 65 MC
modular

94x82x35

65x60x12

4 (O28)**

95

370°C

4,2

*alternatywnie 1+1 blacha 40x60     ** alternatywnie 1 blacha 40x60


Podstawa pieca

PODSTWA

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA 
kg

CIT EP 65 BM

94x77x100

43




 

CITIZEN GAS - piec gazowy, modułowy z pojedynczą komorą

Okap

OKAP*

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA 
kg

CIT 6/TP Gas

97x157x23

23

CIT 9/TP Gas

127x157x23

26

*Okap z wyciągiem grawitacyjnym (na zamówienie z wentylatorem wyciągowym)

Komora wypieku

KOMORA WYPIEKOWA

WYMIARY
A x B x H cm

ILOŚĆ
PIZZ

WAGA
kg

TEMP.
MAX

MOC kW (kcl/h)

ZEW.

WEW.

CIT 6/CM Gas

97x129x48

65x95x15

6 (O30)*

255

400°C

17(14500)-0,1

CIT 9/CM Gas

127x129x48

95z95x15

9 (O30)

280

400°C

17(14500)-0,1

*alternatywnie 2 blachy 40x60  


garownik

GAROWNIK

WYMIARY
A x B x H cm

ILOŚĆ
PIZZ

WAGA
kg

MOC
kW

CIT 6/CL Gas

97x121x82

16

82

1

CIT 9/CLGas

127x121x82

16

82

1

 

Podstawa pieca

PODSTWA

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA
kg

1MC

2MC

1MC

2MC

CIT 6/BM Gas

97x116x124

97x116x82

56

52

CIT 9/BM Gas

127x116x124

127x116x82

60

57


 

 

 

PIECE I MASZYNY DLA CUKIERNI, PIEKARNI I PIZZERII

 

 

MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA

Zanolli - Piece Citizen do cukierni, pizzerii, restauracji i gastronomii PIECE CITIZEN - ZANOLLI PDF Pobierz (5,59MB)
       
KATALOG ZANOLLI - CUKIERNIA I PIEKARNIA - PIZZA I GASTRONOMIA - MASZYNY	COMIDA (miesiarki, ubijaczki,	walce, wałkowaczki) KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki)
PDF Pobierz (37,7 MB)
       
Pizza IN THE WORLD PIZZA NA ŚWIECIE - ZANOLLI PDF Pobierz (1,71 MB)
       
PIZZA BOOK PIZZA - ZANOLLI PDF Pobierz (1,21 MB)
       
Zanolli - Grill, snack, przekąski, kebab, tosty, mini pizza PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) PDF Pobierz (1,51 MB)

 

 

Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny