Teorema Polis - piece modułowe do cukierni, piekarni i pizzerii - ZANOLLI

Zanolli - producent - modułowe piece nadmuchowe do pizzy i do zastosowań w restauracji i gastronomii - piece gastronomiczne

60 rocznica Zanolli

 

Teorema Polis - piece cukiernicze, piece piekarnicze, piece do pizzerii

 

CUKIERNIA - PIEKARNIA - PIZZERIA - GASTRONOMIA

 

Teorema Polis T3 - piece cukiernicze, piece piekarnicze, piece gastronomiczne, piece do pizzy

Model T3
(przykład: CV+MC28+MC18+MC18+CL)

Piece elektryczne TEOREMA POLIS są rezultatem aktualnej wiedzy na temat pieców modułowych sterowanych elektronicznie.

Są to urządzenia charakteryzujące się wysokiej jakości konstrukcją, nie tylko bezpieczną i funkcjonalną, ale także mającą efektowny wygląd. Sterowanie odbywa się za pomocą prostego w obsłudze, a jednocześnie niezwykle precyzyjnego panelu elektronicznego.

TEOREMA POLIS stanowi serię kompatybilnych ze sobą modułów, których odpowiednie dobranie i zestawienie pozwala zaspokoić oczekiwania wszystkich klientów. Są urzeczywistnieniem całkowicie nowych rozwiązań konstrukcyjnych w porównaniu z tradycyjnymi piecami cukierniczymi.

TEOREMA POLIS zostały zaprojektowane tak aby spełniać zarówno obecne jak
i przyszłe wymagania produkcyjne, dostosowując je do wielkości produkcji.

Można powiedzieć, że piece Teorema Polis rosną wraz z rozwojem firmy użytkownika ponieważ moduły pieca moduły pieca można dostawić w późniejszym okresie.
Dzięki swojej wszechstronności piece POLIS mogą być wykorzystywane w cukierniach i piekarniach, ale także  pizzeriach, gastronomii czy lokalach typu fast food.

Dzięki wysokiej jakości wykonania i zaawansowania technologicznego,
uzyskano bardzo długą żywotność i niezawodność ich działania.

 

 
Przykład wyrobów cukierniczych
Równomierne pieczenie, niezależnie
od rodzaju produktu.

Garownik
Garownik, z wózkiem na blachy.
Piec do cukierni, piekarni i pizerii z czterema komorami

Przykład pieca POLIS z czterema komorami wypieku, każda o wysokości 18cm (H 18cm).


 

 

Teorema Polis T6 - piece cukiernicze, piece piekarnicze, piece gastronomiczne, piece do pizzy

Model T6
(przykład: CV+MC28+MC18+CL)

Wszystkie modele, z wyjątkiem serii T2S (H 18cm), są dostępne
w dwóch wysokościach (18 i 28 cm). Możliwe jest pionowe połączenie do trzech modułów (ustawionych na podstawie albo garowniku) lub czterech modułów (ustawionych na specjalnej, niskiej podstawie).
Podstawy i garowniki (komory rozrostu) są wyposażone w kółka
z hamulcami.

Cyfrowy panel kontrolny:

  • Elektroniczny panel jest czytelny i łatwy w obsłudze.
  • Ustawiona i aktualna temperatura są zawsze widoczne
    na podwójnym wyświetlaczu.
  • Zegar cyfrowy.
  • Zaprogramowany start.
  • Timer z sygnałem dźwiękowym, informującym o zakończeniu pieczenia.
  • Funkcja ekonomiczna (oszcczędność energii).
  • 9 programów pieczenia, pozwalających na zaprogramowanie: czasu pieczenia, poboru mocy dla górnej i dolnej części pieca, temperaturę pieczenia.

 

 
Pieczenie chleba
Pieczenie chleba.

Cyfrowy panel kontrolny

Cyfrowy panel kontrolny.


Objętościowy generator pary
Objętościowy generator pary, opatentowany przez Zanolli (wyposażenie dodatkowe).

 

Teorema Polis T2 - piece cukiernicze, piece piekarnicze, piece gastronomiczne, piece do pizzy

Model T2
(przykład: CV+MC18+MC18+CL)

 

Garowniki:

  • Wózki na blachy.
  • Elementy grzejne wyposażone w termostaty
    (od 0°C do 90°C).
  • Wewnętrzne oświetlenie.
  • Nawilżacz (wyposażenie dodatkowe).

Podstawa:

  • Wytrzymała i starannie zaprojektowana
    konstrukcja.

Okap:

  • Dostępny w dwóch wersjach:
    • z wyciągiem grawitacyjnym,
    • z wentylatorem wyciągowym (400m3/h).

Objętościowy generator pary do komory wypieku (opatentowany przez Zanolli):

  • Panel z czterema programowalnymi poziomami wytwarzania pary.
  • Zasilanie wodą regulowane za pomocą licznika objętościowego
  • Moc: 3kW.
Podłoga z szamotu

Powierzchnia wykonana z materiału ogniotrwałego (szamot) pozwala na wypiek małych, okrągłych pizz bezpośrednio na "podłodze" pieca.

 

Piec do pizzy w formach

Powierzchnia wykonana z blachy, do wypieku pizzy w formach.

 

Teorema Polis T4 - piece cukiernicze, piece piekarnicze, piece gastronomiczne, piece do pizzy
Model T4
przykład: CV+MC18+BM

 

 

KOMORY KONTROLOWANEGO ROZROSTU

 

Komory do kontrolowania rozrostu w serii POLIS zostały zaprojektowane ta,k aby umożliwić precyzyjne sterowanie cyklem dojrzewania. Jest to możliwe dzięki maksymalnej dokładności przy kontroli temperatury, wilgotności oraz czasów konserwacji i rozrostu.

Monolityczna konstrukcja jest w całości wykonana ze stali nierdzewnej.

Komory posiadają izolację z poliuretanu o wysokiej gęstości (bardzo dobre właściwości izolacyjne), o grubości 50 mm.

Zaokrąglone rogi dna komory ułatwiają czyszczenie.

Drzwi posiadają magnetyczną uszczelkę zatrzaskującą, co gwarantuje szczelność.

Właściwa, kontrolowana cyrkulacja powietrza wewnątrz komory jest zapewniona dzięki specjalnym przewodom wentylacyjnym.

Komora jest przystosowana do wózków o wymiarach 40x60cm.

 

Teorema Polis + komora rozrostu - piece cukiernicze, piece piekarnicze, piece gastronomiczne, piece do pizzy

POLIS: Wszystko pod kontrolą!

 

Dlaczego warto korzystać z komory do kontrolowania rozrostu?

Komory te mogą być wykorzystywane do programowania i kontroli cyklu dojrzewania, poprzez zadanie odpowiedniej temperatury
i wilgotności.
W ten sposób produkt przechodzi od fazy "zimnej"  (konserwacja) do fazy "ciepłej" (rozrost).
Elektroniczny panel sterowania jest logiczny i prosty w obsłudze, pozwala na zaprogramowanie fazy konserwacji, fazy rozrostu i etapów podtrzymujących, na maksymalnie 6 dni.
Wilgotność wewnątrz komory, uzyskiwana dzięki generatorowi pary, jest kontrolowana i regulowana za pomocą elektronicznego panelu sterowania.
Głównymi zaletami omawianego systemu jest ograniczenie pracy nocnej i większa elastyczność produkcji, co wiąże się ze znaczną redukcją kosztów.

 

 

Komora kontrolowanego rozrostu

Komora do kontrolowania rozrostu POLIS.

KOMORA DO KONTROLOWANIA ROZROSTU


Komora kontrolowanego rozrostu

MODEL
WYMIARY A x B x H cm
ILOŚĆ
blach
40x60
TEMP.
MIN./MAX.
WAGA
Kg.
Moc
Kw
POLIS 2/4
125X95X91
16
-2/+35°C
152
1,9

 

AKCESORIA - WYPOSAŻENIE DODATKOWE

 

Wyposażenie dodatkowe
 
  1. Objętościowy generator pary, o mocy 3kW na jedną komorę wypieku.
  2. Nawilżacz do garownika.
  3. Pochłaniacz pary do okapu z wentylatorem wyciągowym.
  4. Okap z wentylatorem wyciągowym, z pochłaniaczem pary,
    współpracujący z agregatem chłodniczym.
  5. Element filtrujący z syntetycznym prefiltrem i filtrami
    z węgla aktywnego (wydajność 800m3/h), do okapu
    z wentylatorem wyciągowym.
  6. Blachy wsadowe do chleba - konstrukcja załadowcza do chleba.
  7. Podłoga z szamotu - powierzchnia wypiekowa z materiału ogniotrwałego (szamot).

Stelaż na blachy wypiekowe wbudowany w podstawę (zamówienie specjalne)

 

 

 

WIDOKI Z GÓRY

Widoki z góry - różne modele pieców dla cukierni, piekarni i gastronomii

Wymiary w cm
* całkowity wymiar generatora pary

TEOREMA POLIS - Elektryczne piece modułowe do cukierni, piekarni i pizzerii.

 

CHARAKTERYSTYKA TECHNICZNA TEOREMA POLIS

Piec z niezależnymi komorami wypieku do cukierni, piekarni i pizzerii. Metalowa powierzchnia pieczenia. Standardowo wyposażony w mikrokomputer z funkcją ekonomiczną, sterującą pracą pieca.

  • Elektroniczna regulacja temperatury.
  • Oddzielne sterowanie górnymi i dolnymi elementami grzejnymi.
  • Ręcznie uruchamiana funkcja ekonomiczna, powoduje natychmiastowy spadek żużycia energii o połowę.
  • Elementy grzejne, w osłonie ze stali nierdzewnej, mają większą moc grzewczą tuż przy drzwiach, tak aby kompensować straty ciepła, powstające przy wkładaniu i wyjmowaniu wyrobów.
  • W górnej części komory wypieku znajdują się elementy grzejne pozbawione osłony, tak aby jak najlepiej wykorzystać zjawisko promieniowania cieplnego.
  • Dolna cześć komory wykonana z:
    • blachy, dobrze przewodzącej ciepło i szybko zmieniającej temperaturę, (odpowiednia dla pieczenia w formach);
    • ceramicznego materiału ogniotrwałego (szamot), umożliwiającego akumulacje ciepła i równomierne ogrzewanie (odpowiedni do pieczenia bezpośrednio na "podłodze" pieca).
  • Obudowa zewnętrzna wykonana z błyszczącej stali nierdzewnej.
  • Drzwiczki z dużą szybą, umożliwiającą kontrolę procesu pieczenia.
  • Dobra izolacja cieplna (wełna mineralna).
  • Lampy halogenowe odporne na działanie wysokiej temperatury i o dużej mocy świetlnej.
  • Zawór odprowadzania pary.

 

 

OKAP Z WYCIĄGIEM GRAWITACYJNYM

 

Okap

 

OKAP*
WYMIARY A x B x H cm
WAGA Kg.
T2 POLIS/CVS
102 x 142 x 23
23
T2 POLIS/CV
125 x 122 x 23
23
T3 POLIS/CV
166 x 122 x 23
28
T4 POLIS/CV
125 x 182 x 23
26
T6 POLIS/CV
166 x 182 x 23
31

* UWAGA: Okap z wyciągiem grawitacyjnym

 

KOMORA WYPIEKU

 

Komora wypieku

KOMORA
WYPIEKU
WYMIARY A x B x H cm
ILOŚĆ
blach
40x60
WAGA Kg.
TEMP.
Max
MOC
kW
ZEW.
WEW.
T2 POLIS/MC 18S
102x112x34
65x86x18
2
130
370°C
6,4
T2 POLIS/MC 18
125x92x34
83x66x18
2
130
370°C
6
T2 POLIS/MC 28
125x92x46
83x66x28
2
135
370°C
6
T3 POLIS/MC 18
166x92x34
124x66x18
3
145
370°C
7,8
T3 POLIS/MC 28
166x92x46
124x66x28
3
150
370°C
7,8
T4 POLIS/MC 18
125x152x34
83x126x18
4
210
370°C
10
T4 POLIS/MC 28
125x152x46
83x126x28
4
225
370°C
10
T6 POLIS/MC 18
166x152x34
124x126x18
6
240
370°C
13
T6 POLIS/MC 28
166x152x46
124x126x28
6
260
370°C
13

 

GAROWNIK

Garownik

GAROWNIK
WYMIARY A x B x H cm
ILOŚĆ
blach
40x60
WAGA
Kg.
Moc
Kw
2MC
3MC
2MC
3MC
T2 POLIS/CLS
102x112x94(2MC)x70(3MC)
20
10
88
72
1
T2 POLIS/CL
125x92x94(2MC)x70(3MC)
20
10
92
75
1
T3 POLIS /CL
166x92x94(2MC)x70(3MC)
40
20
126
103
1,5
T4 POLIS /CL
125x152x94(2MC)x70(3MC)
30
15
121
100
1,5
T6 POLIS /CL
166x152x94(2MC)x70(3MC)
60
30
169
138
1,5

 

PODSTAWA

 

Podstawa pieca
PODSTAWA
WYMIARY A x B x H cm
WAGA Kg.
1MC
2MC
3MC
4MC
1MC
2MC
3MC
4MC
T2 POLIS/BMS
102x107x124
102x107x94
102x107x70
102x107x44
37
32
28
25
T2 POLIS/BM
125x87x124
125x87x94
125x87x70
125x87x44
37
32
28
25
T3 POLIS/BM
166x87x124
166x87x94
166x87x70
166x87x44
40
35
31
28
T4 POLIS/BM
125x147x124
125x147x94
125x147x70
125x147x44
42
37
33
30
T6 POLIS/BM
166x147x124
166x147x94
166x147x70
166x147x44
45
40
36
33

 

KOMORA DO KONTROLOWANIA FERMENTACJI - KOMORA KONTROLOWANEGO ROZROSTU


Komora kontrolowanego rozrostu

MODEL
WYMIARY A x B x H cm
ILOŚĆ
blach
40x60
TEMP.
MIN./MAX.
WAGA
Kg.
Moc
kW
POLIS 2/4
125X95X91
16
-2/+35°C
152
1,9


PIECE ŁĄCZONE
[PLANET +POLIS]

Na specjalne zamówienie wykonujemy konfiguracje specjalne pieca PLANET połączonego z modelem POLIS.

 

Teorema Polis + Planet - piece cukiernicze, piece piekarnicze, piece gastronomiczne, piece do pizzy

Przykład: CV+PLANET8+POLIS 2S+CL

Połączenie pieca modułowego z piecem konwekcyjnym

Doskonałe połączenie pieca modułowego z piecem konwekcyjnym.

Piec Planet

 

LEGENDA:
A = szerokość
B = głębokość
H = wysokość

PLANET 5 EL + PLANET 5 EL

WYMIARY ZEWNĘTRZNE
A x B x H cm

WAGA
Kg.

MOC
kW
2 PLANET 5 EL. + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
80x125x192
150
8,25

 

PLANET 5/8 EL + T2S POLIS

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA
Kg.

MOC
kW

ILOŚĆ
blach
w garowniku
PLANET 5 EL. + T2S + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
102x125x202
359
14,7
-
PLANET 5 EL. + T2S + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
102x125x202
406
15,7
10
PLANET 5 EL. + 2 T2S + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
102x125x216
480
21,1
-
PLANET 5 EL. + 2 T2S + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
102x125x216
530
22,1
6
PLANET 8 EL. + T2S + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
102x125x210
392
18,9
-
PLANET 8 EL. + T2S + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
102x125x210
432
18,9
6

 

PLANET 5/8 EL + T6 POLIS

WYMIARY
A x B x H cm

WAGA
Kg.

MOC
kW

ILOŚĆ
blach
w garowniku
2 PLANET 5 EL. + T6 + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
166x152x202
640
29,5
-
2 PLANET 5 EL. + T6 + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
166x152x202
740
30,5
30
2 PLANET 5 EL. + 2 T6 + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
166x152x216
878
42,5
-
2 PLANET 5 EL. + 2 T6 + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
166x152x216
963
43,5
30
2 PLANET 8 EL. + T6 + PODSTAWA + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
166x152x210
702
38
-
2 PLANET 8 EL. + T6 + GAROWNIK + OKAP Z WENTYLATOREM WYCIĄGOWYM
166x152x210
787
39
18

 

MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA

Zanolli - Teorema Polis - piece modułowe do cukierni, piekarni i pizzerii PIECE TEOREMA POLIS - ZANOLLI PDF Pobierz (6,19 MB)
       
KATALOG ZANOLLI - CUKIERNIA I PIEKARNIA - PIZZA I GASTRONOMIA - MASZYNY	COMIDA (miesiarki, ubijaczki,	walce, wałkowaczki) KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki)
PDF Pobierz (37,7 MB)
       
Program dla cukierni i piekarni PROGRAM DLA CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI PDF Pobierz (2,20 MB)
       
Pizza IN THE WORLD PIZZA NA ŚWIECIE - ZANOLLI PDF Pobierz (1,71 MB)
       
PIZZA BOOK PIZZA - ZANOLLI PDF Pobierz (1,21 MB)
       
Zanolli - Grill, snack, przekąski, kebab, tosty, mini pizza PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) PDF Pobierz (1,51 MB)

 

 

 

Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny