Miesiarki cukiernicze, piekarnicze i do pizzy

Zanolli - producent - modułowe piece nadmuchowe do pizzy i do zastosowań w restauracji i gastronomii - piece gastronomiczneMiesiarki cukiernicze, miesiarki piekarnicze, mieszałki cukiernicze, mieszałki piekarnicze

 

MIESIARKI SPIRALNE CUKIERNICZE I PIEKARNICZE
MIESIARKI WIDELCOWE CUKIERNICZE I PIEKARNICZE
MIESIARKI Z WYRABIAJĄCYMI RAMIONAMI CUKIERNICZE I PIEKARNICZE

 

Miesiarki Zanolli (Comida) do przygotowania różnego rodzaju ciast piekarniczych, cukierniczych oraz pizzy.

GALASSIA ”PIZZA” - CUKIERNICZA

 

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki

Opis:

Miesiarki spiralne Zanolli posiadają właściwości techniczne, które odróżniają je od innych podobnych urządzeń.
Rozwiązania konstrukcyjne i spiralny kształt miesidła zapewniają intensywne i wydajne miesienie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych, poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymieszaniem surowców, nawet przy minimalnej ich ilości. Nadają się do wszystkich rodzajów ciast.

Podstawowe cechy:

- Przekładnia łańcuchowa.
- Dzieża wykonana ze stali nierdzewnej 304.
- Sterowanie - niskie napięcie (24 V).
- Hak ze specjalnej stali nierdzewnej o podwyższonej wytrzymałości.


Opcjonalnie:

- Automatyczne programowanie cyklu mieszania z dozownikiem wody.
- Zestaw kół Galassia.

Zastosowanie:

Galassia 8 - 12 - 18 - 25 - 35 dla zastosowań w cukierniach i pizzeriach o średnim i lekkim obciążeniu;
Galassia 45 - 60 dla zastosowań w cukierniach i piekarniach, dla małych i średnich ilości ciast oraz do zastosowań w pizzeriach o średnim i dużym obciążeniu.

Miesiarki spiralne -
GALASSIA ”PIZZA” - CUKIERNICZA

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki

Miesiarki spiralne

MODEL
WYMIARY AxBxH cm
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
DZIEŻY cm
PRĘDKOŚCI
WAGA kg
MOC kW
Galassia 8 30x59x57 Ø 28x19,5 (12 l) 1 45 0,37
Galassia 8 S 30x59x57 Ø 28x19,5 (12 l) 2 45 0,75
Galassia 12
34x63x57 Ø 31,7x21 (16 l) 1 48 0,55
Galassia 12 S 34x63x57 Ø 31,7x21 (16 l) 2 48 0,75
Galassia 18 38,5x73x66 Ø 36,5x24 (23 l) 1 75 0,75
Galassia 18 S 38,5x73x66 Ø 36,5x24 (23 l) 2 75 0,75
Galassia 25
42x76x66 Ø 40x26 (32 l) 1 82 1,1
Galassia 25 S 42x76x66 Ø 40x26 (32 l) 2 82 1,1
Galassia 35
48x84x76 Ø 45x26 (41 l) 1 125 1,5
Galassia 35 S 48x84x76 Ø 45x26 (41 l) 2 125 1,5
Galassia 45 S 52x89x87 Ø 50x34 (64 l) 2 155 1,8
Galassia 60 S
57x95x92
Ø 55x34 (82 l)
2
180
1,8

 

Miesiarki spiralne SPECIAL z odchylaną głowicą z hakiem
MODEL
WYMIARY AxBxH cm
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
DZIEŻY cm
PRĘDKOŚCI
WAGA kg
MOC kW
GALASSIA 18 S special
38,5x73x66
Ø36,5 x 24 (23 I)
2
75
0,75
GALASSIA 25 S special
42x76x66
Ø40 x 26 (32 I)
2
82
1,1

Miesiarki spiralne SUPER z odchylaną głowicą z hakiem oraz zdejmowaną dzieżą

MODEL
WYMIARY AxBxH cm
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
DZIEŻY cm
PRĘDKOŚCI
WAGA kg
MOC kW
GALASSIA 18 S super
38,5x73x66
Ø36,5 x 24 (23 I)
2
75
0,75
GALASSIA 25 S super
42x76x66
Ø40 x 26 (32 I)
2
82
1,1

 

MODEL
GALASSIA 8 - 8S
GALASSIA 12 - 12S

GALASSIA
18 - 18S
18S special
18 S super

GALASSIA 25 - 25S
25 S special 25 S super
GALASSIA
35 - 35S
GALASSIA
45S
GALASSIA 60S
Ilość ciasta max
8 kg
12 kg
18 kg
25 kg
35 kg
45 kg
60 kg
Ilość mąki max (min. wody 50%)
5 kg
8 kg
12 kg
16 kg
23 kg
30 kg
40 kg

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki

GALASSIA ”PANE”- PIEKARNICZA

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki

MIESIARKI SPIRALNE PIEKARNICZE - GALASSIA ”PANE” - PIEKARNICZA

Opis:

Piekarnicze miesiarki spiralne GALASSIA PN mają pojemność misienia w zakresie od 60 kg do 160 kg.
Wszechstronność zastosowania w połączeniu z bardzo prostą i solidną konstrukcją
(napęd z regulowaną przekładnią pasową, dla maksymalnie cichej pracy i łatwości konserwacji).
Cechą szczególną tych miesiarek jest bardzo dobre i dokładne mieszanie nawet niewielkiej ilości ciasta.

Podstawowe cechy:

- Korpus maszyny wykonany jest z grubej, lakierowanej stali.

- Idealne proporcje haka (spiralnego) wyrabiającego do dzieży, pozwalają uzyskać gładkie, miękkie i doskonale napowietrzone ciasto. Można również mieszać niewielkie ilości ciasta, nawet w modelach PN posiadających duże pojemności.

- Hak spiralny, centralna część, dzieża wykonane są ze stali nierdzewnej, osłona dzieży z tworzywa sztucznego (ABS).

- Miesiarki te wyposażone są w mocne dwubiegowe silniki. Silnik dzieży - przy pracy na pierwszej prędkości, można zmienić kierunek obrotów dzieży.

- Wszystkie miesiarki GALASSIA PN wyposażone są w regulowane nóżki oraz 3 koła (jedno obrotowe).

Opcjonalnie:


- Automatyczne programowanie cyklu mieszania z dozownikiem wod
y

 

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki Panel - Miesiarki, mieszałki, mieszalniki
PANEL - MIESIARKI GALASSIA PANE


MODEL WYMIARY AxBxH cm WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
DZIEŻY cm
PRĘDKOŚCI WAGA
kg
PRZEKŁADNIA RĘCZNA MOC
kW
GALASSIA PN 60
66 x 114 x 135 Ø63 x 34 (100 l) 2 429 TAK 3,7 + 0,55
GALASSIA PN 80
68 x 115 x 135 Ø65 x 39 (123 l) 2 433 TAK 3,7 + 0,55
GALASSIA PN 100
71 x 123 x 147 Ø68 x 44 (154 l) 2 494 TAK 5,2 + 0,55
GALASSIA PN 120
78 x 130 x 147 Ø75 x 44 (185 l) 2 535 TAK 5,2 + 0,55
GALASSIA PN 160
89 x 141 x 157 Ø85 x 49 (270 l) 2 735 TAK 12,5 + 0,75

 

MODEL
GALASSIA PN 60
GALASSIA PN 80 PN/E 80
GALASSIA PN 100 PN/E 100
GALASSIA
PN 120
GALASSIA
PN 160
Ilość ciasta max
60 kg
80 kg
100 kg
120 kg
160 kg
Ilość mąki max (min. wody 50%)
37 kg
50 kg
62 kg
75 kg
100 kg

 

 

DEMETRA - MIESIARKI WIDELCOWE

 

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki


DEMETRA - MIESIARKA WIDELCOWA ,MI

 

 

Opis: Miesiarki widelcowe Demetra są idealne dla pizzerii, ciastkarni i piekarni.
Pozwalają wymieszać równomiernie i w krótkim czasie, małe i duże ilości różnego rodzaju ciasta, nawet najtwardsze.

Podstawowe cechy:
- Korpus wykonany z lakierowanej stali, dzieża, widelec oraz pokrywa, ze stali nierdzewnej (inox).

- Dzieża wyposażona jest w pokrywę zabezpieczającą, składającą się w połowie z rusztu, który pozwala na kontrolę ciasta oraz dodawanie składników.

- Mieszałki są bardzo ciche:
Modele Demetra 30 Pizza i 30S Pizza mają przekładnie pracującą w kąpieli olejowej i paski klinowe przenoszące napęd.
W modelach Demetra 35 Pane i 60 Pane zastosowano dwa silniki i koła zębate wykonane ze specjalnego żeliwa, dzięki którym w napędzie nie powstają luzy.

- Widelec obraca się na łożyskach kulkowych.

 

 


ZA

Miesiarki, mieszałki, mieszalnikiŁKA WIDEL

MODEL
WYMIARY AxBxH cm
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
DZIEŻY cm
PRĘDKOŚCI
WAGA kg
MOC kW
DEMETRA 30 PIZZA/CUKIERNICZA
64 x 100 x 65
Ø53x23 (35 l)
1
95
0,75
DEMETRA 30/S PIZZA/CUKIERNICZA
64 x 100 x 65
Ø53x23 (35 l)
2
95
1,1
DEMETRA 35 PANE/PIEKARNICZA
65 x 110 x 123
Ø57x22 (62 l)
2
240
1,8
DEMETRA 60 PANE/PIEKARNICZA
70 x 120 x 123
Ø63x23 (72 l)
2
260
1,8

 

MODEL
DEMETRA 30 PIZZA/CUKIERNICZA
DEMETRA 30/S PIZZA/CUKIERNICZA
DEMETRA 35
DEMETRA 60
Ilość ciasta max
30 kg
30 kg
35 kg
60 kg
Ilość mąki max (min. wody 50%)
20 kg
20 kg
20 kg
36 kg

COWA

ERACLE - MIESIARKA Z WYRABIAJĄCYMI RAMIONAMI

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki
ERACLE - MIESIARKA Z WYRABIAJĄCYMI RAMIONAMI

Opis:

Miesiarki z wyrabiającymi ramionami Eracle, zostały zaprojektowane specjalnie dla piekarni, cukierni, sklepów cukierniczych i pizzerii. Miesiarki z pionowo opadającymi ramionami (ruch ramion naśladuje ręczne wyrabianie ciasta).
Lewe ramię podnosi ciasto z dna dzieży, zaś prawe, wyposażone na końcu w dwa skrzydełka, rozciąga ciasto.

Odpowiednie do miesienia zarówno ciasta miękkiego, jak i twardszego.
Ciasto jest spójne, miękkie i nie ulega przegrzaniu.
Mechaniczne ramiona mieszałek Eracle dokładnie mieszają ciasto, napowietrzając mieszankę oraz zmniejszając temperaturę ciasta (ciasto nie ulega przegrzaniu), co umożliwia otrzymanie optymalnych wyrobów, zawsze dobrej jakości.

Bardzo ciche i niezawodne.

Podstawowe cechy:

- Dzieża, ramiona oraz osłona zabezpieczająca wykonane są całkowicie ze specjalnej stali nierdzewnej (inox).
- System ruchomych ramion mieszałek Eracle (jedno ramię ma regulowaną wysokość), przyczynia się do poprawy jakości ciasta.
- Przekładnie (koła zębate) napędzające ramiona wykonane ze specjalnego żeliwa zanurzone w kąpieli olejowej.
- Wały napędowe zamontowane są na łożyskach kulkowych.
- Dwie prędkości silnika z hamulcem.
- Mieszałki wyposażone są w kółka.
- Wszystkie części można łatwo zdemontować.

MIESIARKA CUKIERNICZA, MIESIARKA PIEKARNICZA

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki

 

MODEL
WYMIARY AxBxH cm
WYMIARY
I POJEMNOŚĆ
DZIEŻY cm
PRĘDKOŚCI
WAGA kg
MOC kW
ERACLE 40
61 x 86 x 134
Ø54 x 29,2 (67 l)
2
290
1,1/1,5
ERACLE 50
61 x 86 x 139
Ø55 x 34,2 (81 l)
2
340
1,1/1,5
ERACLE 60
61 x 86 x 144
Ø55 x 39,2 (95 l)
2
350
1,1/1,5
ERACLE 80
73 x 105 x 170
Ø68 x 36 (145 l)
2
541
1,5/2,2
ERACLE 120
103 x 112 x 185
Ø78 x 39 (187 l)
2
710
2,5/4,0

 

MODEL
ERACLE 40
ERACLE 50
ERACLE 60
ERACLE 80
ERACLE 120
Ilość ciasta max
45 kg
55 kg
65 kg
80 kg
120 kg
Ilość mąki max (min. wody 50%)
27 kg
33 kg
40 kg
53 kg
80 kg

Miesiarki, mieszałki, mieszalniki

 

 

MATERIAŁY REKLAMOWE DO POBRANIA

Miesiarki Galassia - Zanolli MIESIARKI GALASSIA - ZANOLLI PDF Pobierz (837 KB)
       
Miesiarki Galassia Pizza MIESIARKI GALASSIA PIZZA - ZANOLLI PDF Pobierz (1,20 MB)
       
Miesiarki Demetra MIESIARKI DEMETRA - ZANOLLI PDF Pobierz (1,31 MB)
       
Miesiarki Eracle MIESZAŁKI ERACLE - ZANOLLI PDF Pobierz (1,29 MB)
       
KATALOG ZANOLLI - CUKIERNIA I PIEKARNIA - PIZZA I GASTRONOMIA - MASZYNY	COMIDA (miesiarki, ubijaczki,	walce, wałkowaczki) KATALOG ZANOLLI
- CUKIERNIA I PIEKARNIA
- PIZZA I GASTRONOMIA
- MASZYNY COMIDA (miesiarki, ubijaczki, walce, wałkowaczki)
PDF Pobierz (37,7 MB)
       
Program dla cukierni i piekarni PROGRAM DLA CUKIERNI I PIEKARNI - ZANOLLI PDF Pobierz (2,20 MB)
       
Zanolli - Grill, snack, przekąski, kebab, tosty, mini pizza PROGRAM GRILL & SNACK - ZANOLLI (rożna, grill, tosty, gyros, kebab, mini pizza) PDF Pobierz (1,51 MB)

 

 

Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny