Maszyny wielofunkcyjne do produkcji lodziarskiej i cukierniczej

BRAVO - maszyny do lodów, kremów

Maszyna do lodów, musów, kremów cukierniczych, gotowania konfitur i marmolad, sosów słodkich i beszamelowych, gotowania owoców, temperowania czekolady i wielu innych produktów.

 

LODZIARNIA I CUKIERNIA W JEDNYM URZĄDZENIU

TRITTICO EXECUTIVE - maszyna wielofunkcyjna

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów
Podwójny inwerter,
joniczny system kontroli jakości lodów, wyświetlacz w języku polskim

 

Dzięki Trittico Executive oszczędzasz przestrzeń, czas i pieniądze.
Jest to pierwsza wielofunkcyjna maszyna, która miesza, pasteryzuje, gotuje, ubija, mrozi lub chłodzi. Niezwykle łatwa w użyciu.
Dwukomorowy system Trittico eliminuje przestoje - podczas mrożenia w dolnej komorze pasteryzator może podgrzewać kolejną partię mieszanki.
Trittico posiada wiele programów do produkcji wszystkich rodzajów lodów, sorbetów,musów, kremów cukierniczych, gotowania konfitur i marmolad, sosów słodkich i beszamelowych, gotowania owoców, temperowania czekolady i wielu innych produktów.

OPIS
Maszyna jest podzielona na dwie sekcje: górny, pionowy zbiornik, służy do pasteryzowania mieszanki. W dolnym, poziomym zbiorniku, mieszanka jest ubijana, mrożona lub chłodzona. Przelewanie mieszanki do dolnego zbiornika następuje całkowicie wewnątrz maszyny, przy pomocy opatentowanego systemu. Dzięki temu produkt nie jest narażony na kontakt z otoczeniem. Podczas ubijania, mrożenia lub chłodzenia w dolnym zbiorniku, w górnym zbiorniku można rozpocząć nowy cykl produkcyjny (mieszania i pasteryzowania kolejnej partii).

CHARAKTERYSTYKA
- Jednolita temperatura na całej powierzchni zbiornika.
- Wewnętrzny system przelewowy z pasteryzatora do komory mieszająco - chłodzącej.
- Komory ze stali nierdzewnej (AISI 304).
- Trójramienne mieszadło ze stali nierdzewnej, z wymiennymi ostrzami.
- Przezroczysta górna pokrywa, z systemem zabezpieczającym przed przypadkowym otwarciem.
- Ergonomiczny panel.
- Elektroniczny system kontroli procesów produkcji w języku polskim.
- Zastosowane rozwiązania są chronione wieloma międzynarodowymi patentami.

ZALETY
- Znakomita do lodziarni i cukierni.
- Oszczędza czas, przestrzeń i pieniądze.
- Dostosowana do aktualnych wymogów HACCP.
- Wielofunkcyjne urządzenie szerokiego zastosowania.
- Prosta w użyciu.
- Łatwa w utrzymaniu czystości.
- Eliminuje przerwy produkcyjne za sprawą wielu funkcji w jednym urządzeniu.
- Możliwość dostosowania temperatury i konsystencji do konkretnego produktu i upodobań klienta.
- Wysoka jakość i trwałość urządzenia (w Polsce dotąd, bezawaryjnie pracują urządzenia wyprodukowane w latach 80).
- Powtarzalna jakość produkowanych wyrobów.
- Jedyna na świecie maszyna pozwalająca na użycie niepasteryzowanych surowców (np. mleka) przy zachowaniu 100% bezpieczeństwa sanitarnego.

SYSTEM KONTROLI JONICZNEJ OPATENTOWANY PRZEZ BRAVO

Jest to system wykorzystywany w końcowej fazie mieszania, mrożenia lub chłodzenia.
Dwa czujniki - jeden umieszczony na drzwiach, drugi wewnątrz komory
- przekazują wszystkie informacje o produkcie, wspomagając system kontroli jakości.
Dzięki temu systemowi uzyskujemy pożądaną konsystencję lodów, najwyższej jakości, bez względu na ich rodzaj (wodne, mleczne itp.).

Maszyna TRITTICO EXECUTIVE posiada 18 programów:

Pr.1 - Podgrzewanie mieszanki do + 85 ° C
Pr.2 - Podgrzewanie kremów z mleka i jaj (napoleonkowe)
Pr.3 - Podgrzewanie programowane przez użytkownika
Pr.4 - Kremy Bawarskie
* Trzy programy do temperowania czekolady i utrzymania jej w stanie ciekłym
Pr.5 - Czekolady kolorowe
Pr.6 - Czekolady deserowe
Pr.7 - Czekolady mleczne
Pr.8 - Kremy Ganache (kremy z dodatkiem czekolady)
Pr.9 - Powolne gotowanie
(program do bardzo delikatnych wyrobów, z dodatkiem masła, łatwo przypalajacych się)
Pr.10 - Przygotowanie cukru
(przygotowanie żelu cukrowego, używanego podczas produkcji ciastek)
Pr.11 - Sosy słodkie i wytrawne
Pr.12 - Kremy Mousseline
(podgrzanie i schłodzenie kremu do danej temp. w przeciągu 15 sek)
Pr.13 - Musy
Pr.14 - Kremy maślane)
Pr.15 - Lody owocowe
Pr. 16 - Krem Pate a Bombe
Pr.17 - Krem czekoladowy Pate a Bombe
Pr.18 - Podgrzewanie i schładzanie produktów
(doprowadzenie produktu do danej temperatury i utrzymanie jej do chwili wyłączenia)

 

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Samoczynnie czyszczący się zbiornik
i mieszadło z łopatkami

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Dwa inwertery do pracy, ze zmiennymi
prędkościami

 

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Stalowa rózga (opcja) i trzyramienne
mieszadło z wymiennymi ostrzami

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Specjalna rynna do wybierania, kremów,
czekolady i innych produktów nie wymagających
mrożenia

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

DANE TECHNICZNE
MODEL
204
305
457
610*
1015*
1020*
Pojemność
L
4
5
7,5
10
15
20
Średnia produkcja (1)
L/H
15/20
20/30
30/45
40/60
60/80
60/110
Napięcie (2)
Volt
50hz/3Ph**
230-400
230-400
230 -400
230 -400
230-400
230-400
Moc
Kw
5,3
5,8
6,3
9
11,2
18,3
Chłodzenie(3)
 
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
woda
woda
+pow.
Szerokość A
cm.
50
50
50
50
50
60
60
60
60
60
60
60
Głębokość B
cm.
65
65
65
65
80
80
80
80
85
85
100
100
Głębokość C
cm.
85
85
85
85
100
100
100
100
105
105
120
120
Wysokość H
cm.
130
130
130
130
130
130
130
130
130
130
130
130
Waga
Kg.
220
240
250
270
280
300
380
430
440
500
510
580
(1) Wielkość produkcji może się zmieniać, w zalezności od typu mieszanki i gęstości produktu końcowego.
(2) Dostępny również w wersji 60Hz.
(3) W modelach Trittico 610-1015-1020 agregat wodny znajduje się wewnątrz maszyny, natomiast powietrzny na zewnątrz.
(*) Dodatkowe programy na życzenie.
(**) Plus neutralny.

 

TRITTICO EXECUTIVE 122 i 183 - maszyna wielofunkcyjna

Maszyna wielofunkcyjna do produkcji lodziarskiej i cukierniczej
Inwerter,
joniczny system kontroli jakości lodów, wyświetlacz w języku polskim

 

Maszyna przeznaczona dla kawiarni, restauracji, barów, hoteli, małych cukierni i lodziarni.

 

Niezwykle łatwa w użyciu wielofunkcyjna maszyna, która miesza, pasteryzuje, gotuje, ubija, mrozi lub chłodzi, zajmuje ½ m2 powierzchni. Ta powierzchnia wystarcza, aby szybko i łatwo produkować: wszystkie rodzaje lodów, sorbetów, musów, kremów cukierniczych, konfitury i marmolady, sosy słodkie i beszamelowe,
gotować owoce, temperować czekolady i wielu innych produktów.

OPIS
Maszyna jest podzielona na dwie sekcje: górny, pionowy zbiornik, służy do pasteryzowania mieszanki. W dolnym, poziomym zbiorniku, mieszanka jest ubijana, mrożona lub chłodzona. Przelewanie mieszanki do dolnego zbiornika następuje całkowicie wewnątrz maszyny, przy pomocy opatentowanego systemu. Dzięki temu produkt nie jest narażony na kontakt z otoczeniem. Podczas ubijania, mrożenia lub chłodzenia w dolnym zbiorniku, w górnym zbiorniku można rozpocząć nowy cykl produkcyjny (mieszania i pasteryzowania kolejnej partii).

CHARAKTERYSTYKA
- Jednolita temperatura na całej powierzchni zbiornika.
- Wewnętrzny system przelewowy z pasteryzatora do komory mieszająco - chłodzącej.
- Komory ze stali nierdzewnej (AISI 304).
- Dwuramienne mieszadło ze stali nierdzewnej, z wymiennymi ostrzami.
- Przezroczysta górna pokrywa, z systemem zabezpieczającym przed przypadkowym otwarciem.
- Ergonomiczny panel.
- Elektroniczny system kontroli procesów produkcji w języku polskim.
- Zastosowane rozwiązania są chronione wieloma międzynarodowymi patentami.

ZALETY
- Znakomita dla kawiarni, restauracji, barów, hoteli, małych cukierni i lodziarni.
- Oszczędza czas, przestrzeń i pieniądze.
- Dostosowana do aktualnych wymogów HACCP.
- Wielofunkcyjne urządzenie szerokiego zastosowania.
- Prosta w użyciu.
- Łatwa w utrzymaniu czystości.
- Eliminuje przerwy produkcyjne za sprawą wielu funkcji w jednym urządzeniu.
- Możliwość dostosowania temperatury i konsystencji do konkretnego produktu i upodobań klienta.
- Wysoka jakość i trwałość urządzenia (w Polsce dotąd, bezawaryjnie pracują urządzenia wyprodukowane w latach 80).
- Powtarzalna jakość produkowanych wyrobów.
- Jedyna na świecie maszyna pozwalająca na użycie niepasteryzowanych surowców (np. mleka) przy zachowaniu 100% bezpieczeństwa sanitarnego.

SYSTEM KONTROLI JONICZNEJ OPATENTOWANY PRZEZ BRAVO

Jest to system wykorzystywany w końcowej fazie mieszania, mrożenia lub chłodzenia.
Dwa czujniki - jeden umieszczony na drzwiach, drugi wewnątrz komory
- przekazują wszystkie informacje o produkcie, wspomagając system kontroli jakości.
Dzięki temu systemowi uzyskujemy pożądaną konsystencję lodów, najwyższej jakości, bez względu na ich rodzaj (wodne, mleczne itp.).

Maszyna TRITTICO EXECUTIVE 122 i 183 posiada 18 programów:

Pr.1 - Podgrzewanie mieszanki do + 85 ° C
Pr.2 - Podgrzewanie kremów z mleka i jaj (napoleonkowe)
Pr.3 - Podgrzewanie programowane przez użytkownika
Pr.4 - Kremy Bawarskie
* Trzy programy do temperowania czekolady i utrzymania jej w stanie ciekłym
Pr.5 - Czekolady kolorowe
Pr.6 - Czekolady deserowe
Pr.7 - Czekolady mleczne
Pr.8 - Kremy Ganache (kremy z dodatkiem czekolady)
Pr.9 - Powolne gotowanie
(program do bardzo delikatnych wyrobów, z dodatkiem masła, łatwo przypalajacych się)
Pr.10 - Przygotowanie cukru
(przygotowanie żelu cukrowego, używanego podczas produkcji ciastek)
Pr.11 - Sosy słodkie i wytrawne
Pr.12 - Kremy Mousseline
(podgrzanie i schłodzenie kremu do danej temp. w przeciągu 15 sek)
Pr.13 - Musy
Pr.14 - Kremy maślane)
Pr.15 - Lody owocowe
Pr. 16 - Krem Pate a Bombe
Pr.17 - Krem czekoladowy Pate a Bombe
Pr.18 - Podgrzewanie i schładzanie produktów
(doprowadzenie produktu do danej temperatury i utrzymanie jej do chwili wyłączenia)

 

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Wyjmowane mieszadło dla łatwego
czyszczenia i konserwacji zbiornika

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Stalowa rózga (opcja)

 

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Mieszadło

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

Specjalna rynna do wybierania, kremów,
czekolady i innych produktów nie wymagających
mrożenia

Maszyna do lodów, kremów, sosów, napojów  i  przetworów

DANE TECHNICZNE
MODEL
122
183
Pojemność
L
2
3
Średnia produkcja (1)
L/H
10/12
12/18
Napięcie (2)
Volt
230/50/1
230 - 400/3/50*
Moc
Kw
3,2
5,3
Chłodzenie
 
woda + powietrze
woda + powietrze
Szerokość A
cm.
36
41
Głębokość B
cm.
59
70
Wysokość H
cm.
63
72
Waga
Kg.
105
160
(1) Wielkość produkcji może się zmieniać, w zależności od typu mieszanki i gęstości produktu końcowego.
(2) Dostępny również w wersji 60Hz.
(*) Plus neutralny.

 

Temperowanie czekolady

 

Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny