Maszyny do kremów - automaty do kremów

BRAVO - maszyny do lodów, kremów

Nowy falownik (przetwornica częstotliwości) i wielojęzyczny wyświetlacz

Mixcream jest wyposażony w funkcje mieszania, gotowania i schładzania, co pozwala wytwarzać wiele rarytasów cukierniczych. Działa przy maksymalnej higienie, zapewniając oszczędność czasu i energii, zgodnie z przepisami HACCP. Mixcream wytwarza szeroki zakres wyrobów, łącznie z pasteryzacją lodów.

 

Maszyny do produkcji kremu - włoskiej firmy Bravo

OPIS

Mixcream jest wyposażony w nowe mieszadło odtwarzające takie ruchy jakie wykonuje cukiernik podczas mieszania. Specjalne połączenie sprężyste w zakrzywionej łopatce zapewnia wytwarzanie wyjątkowo miękkiej i drobnej śmietanki bez grudek. Przy każdym obrocie mieszadła mieszanina jest dopychana do ścianki pojemnika przez łopatkę i staje się coraz bardziej rozdrobniona. Skrobak zbiera następnie pozostałość śmietanki ze ścianki pojemnika i ponownie umieszcza ją do dalszej rafinacji.

WŁAŚCIWOŚCI TECHNICZNE

3 wersje - 18, 36 i 56 litrów.
Wiele programów roboczych.
Pojemnik ze stali nierdzewnej.
Modułowy system podgrzewania pojemnika.
Górna przezroczysta pokrywa z blokadą zabezpieczającą przed przypadkowym otwarciem.
System samoczynnego oczyszczania pojemnika.
Wiele szybkości mieszania dzięki falownikowi.

 

ZALETY

Zmniejszenie poboru energii o 35%.
Oszczędność czasu.
Możliwość użycia urządzenia Mixcream jako pasteryzatora.
Wytwarza dokładnie rozdrobnioną śmietankę.
Możliwość wykorzystania pojemnika przy połowie wydajności, co zapewnia znaczną oszczędność energii.

Maszyna do kremów

Pierwsza faza: mieszanie i warzenie cukru, mąki/skrobii i żółtka

Maszyna do kremów

Druga faza: dodawanie mleka i chłodzenie

Maszyna do kremów

Mieszadło składające się z zakrzywionej łopatki i skrobaka

Maszyna do kremów

Inwerter (falownik)

Maszyna do kremów

Praktyczny element wyjściowy do dozowania śmietanki

Maszyna do kremów

Informacje są wyświetlane na wielojęzycznym wyświetlaczu

Automaty do kremów - MIXCREAM - ze sterowaniem elektronicznym i inwerterem

Model
Wydajność
na godz.
w litrach
min./max.
Charakterystyka techniczna
Wymiary
cm
Waga
netto
Kg.
Sposób
chłodzenia
Opcje z chłodzeniem
specjalnym
Napięcie
Volt-Hz
Ilość
faz
Moc
kW
Szer.
Gł.
Wys.

MIXCREAM 18

18

400-50

3

2,7

50

70

110

131

Woda

Woda
+ powietrze wewnątrz

MIXCREAM 36

18/36

400-50

3

5,9

50

70

110

165

Woda

Woda
+ powietrze wewnątrz

MIXCREAM 56

28/56

400-50

3

9,5

50

70

110

195

Woda

Woda
+ powietrze
na zewnątrz

Uwaga: Produkcja godzinowa min./max. – zależy od typu mieszanki i gęstości wyrobu końcowego.